Over Hugo

Van enthousiaste klj’er

tot succesvolle ondernemer

Het verhaal van Hugo Schoukens en dit boek begint in korte broek. Als lid van de KLJ in Vlezenbeek leert hij meer dan zijn knieën vuil maken. ‘Fighting well!’ of steeds het beste van jezelf geven, is een levenshouding die in zijn dagelijks leven sluipt tijdens zijn jaren als lid, leider en hoofdleider van de jeugdbeweging.
Hij koppelt die levenshouding aan waarden als uitmuntendheid, sociaal engagement, creativiteit, levensvreugde en gezondheid. En aan attitudes zoals passie, winnaarsmentaliteit, teamplayen, openheid, fairplay, speelsheid en optimisme. Voor Hugo Schoukens is de jeugdbeweging een plek waar hij op een speelse manier kan groeien.
Zijn tijd daar ligt aan de basis van zijn welbevinden en aan zijn gedrevenheid in het leider- en ondernemerschap.

Als ondernemer richt Hugo Schoukens Double Pass op. Een sportmanagementbedrijf waar hij tot voor kort CEO was. Het doel? Aan de slag gaan met talentontwikkeling in het voetbal om zo de voetbalwereld naar een hoger niveau te tillen. Hij bedenkt samen met Dr. Jo Van Hoecke het jeugd- en talentontwikkelingsmodel PASS, of Professional Academy Support System. Een succesvol model dat in meer dan 140 landen verspreid en geïmplementeerd wordt.

Aan het einde van zijn carrière wil hij iets tastbaars doen met zijn kennis en ervaring.
Zo ontstaat het idee voor het boek ‘De kracht van de Jeugdbeweging’.

Met mijn boek wil ik iets teruggeven.
Want de kracht waarmee de jeugdbeweging heeft bijgedragen aan mijn eigen groei is groot. Daarom wil ik mijn kennis en ervaringen delen met jongeren, ouders, al dan niet toekomstige (bedrijfs)leiders en ondernemers.

– Hugo Schoukens –

Eerder uitgegeven

  • Wegwijzer voor de pas afgestudeerde, Hugo Schoukens, 1984
  • Scoren met de jeugd, Dr. Jo Van Hoecke en Hugo Schoukens, 2004
  • Droit au but, Dr. Jo Van Hoecke en Hugo Schoukens, 2004